Факультет економіки та управління | Україна має майбутнє!
349505
post-template-default,single,single-post,postid-349505,single-format-standard,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-1.7, vertical_menu_with_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Україна має майбутнє!

У Тернопільському національному економічному університеті зібралися молоді науковці та їхні наставники із закладів вищої освіти усієї України – від Луганська до Львова – на підсумкову науково-практичну конференцію II туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Управління персоналом і економіка праці».

Вітаючи учасників конференції, і ректор університету, доктор економічних наук, професор Андрій Крисоватий, і проректор з наукової роботи ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Зеновій-Михайло Задорожний, і декан факультету економіки та управління, кандидат економічних наук, доцент Віктор Островерхов наголошували на актуальності досліджуваних студентських наукових робіт, на креативності мислення української молоді, на глибині розкриття теми, на сміливості висновків і пропозицій…

А ректор ТНЕУ Андрій Крисоватий, поспілкувавшись із науковцями різних закладів вищої освіти, чиї вихованці представили свої роботи на Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт зі спеціальності «Управління персоналом і економіка праці», щиро зізнався, що вкотре переконався:  саме така молодь змінює світ!

Професор Зеновій-Михайло Задорожний, вручаючи дипломи переможцям, звернув увагу присутніх на тому, що молоді науковці Харківського національного економічного університету ім. Семена Кузнеця в загальному вибороли перше місце за кількістю переможців, отримавши дипломи 1, 2 і 3 ступеня. Душею раділа і гордилась талановитими студентами свого університету доктор економічних наук, професор Харківського НЕУ Галина Назарова, яка щедро передає їм свій досвід і знання, що й принесло вагомі результати. Для прикладу, вихованка пані Галини Олена Панасенко написала неперевершену роботу про «Удосконалення рекрутменту персоналу на підприємстві» і отримала Диплом I ступеня.

– Олено, ким бачите себе у майбутньому: науковцем чи управлінцем?
– Звісно, бачу себе управлінцем з рекрутменту персоналу, але щоби краще знати і добре розуміти всі механізми підбору і відбору персоналу, треба починати із найнижчого щабля кар’єрної  драбини.

– Чи Ви вже брали участь у подібних Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт?
– У Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт беру участь вдруге, і радію, що вдруге перед вимогливими членами журі, високоповажними науковцями з вищих навчальних закладів усієї України та перед ровесниками підтвердила свої знання.

– Олено, чи мали Ви можливість помилуватися нашим файним містом?
– Тернопіль мені дуже сподобався, особливо – озеро…

Тим часом переможці, отримавши заслужені нагороди, поспішали до нових друзів і жваво дискутували між собою…

Мені було цікаво, чи в чарівну мить тріумфу вони здатні згадати ідею-родзинку своїх конкурсних наукових робіт.

– Яким, на Вашу думку, має бути HR-фахівець, – запитала Юлію Стрижак із Харкова, яка писала наукову роботу зі спеціальності «Управління персоналом та економіка праці»  на тему «Підходи до формування компетентісної моделі HR-фахівця».
– HR-фахівець – універсальний фахівець, має глибокі різносторонні знання, він має бути глибоким аналітиком завжди, а особливо тоді, коли працює фахівцем з мотивації праці.

– Що має лежати в основі соціальної адаптації працівників-мігрантів в умовах євроінтеграції, – поцікавилася в студентки з НУ «Львівська політехніка» Владислави Ярошенко, яка представила на конкурс свою наукову роботу саме на таку тему.
– У моїй науковій роботі запропоновано різні шляхи соціальної адаптації працівників-мігрантів, в основі яких лежить позитивне налаштування і любов серця.

Багато любові у серці має доктор економічних наук, професор Київського національного університет імені Тараса Шевченка Олена Гришнова, яка охоче спілкувалася і радо знимкувалася на пам’ять з усіма талановитими конкурсантами, для яких було великою честю мати є своєму альбомі такий рідкісний фотоспомин.

– До Тернопільського національного економічного університету, куди з’їхалися усі найкращі молоді науковці і їхні наставники,  я привезла на конкурс із Києва дві роботи, які писали студенти у співавторстві, і щаслива, що Дипломи I і II ступенів отримали саме студенти Київського національного університет імені Тараса Шевченка, – сказала Олена Гришнова.

Кияни Ігор Градовий і Владислав Шевчук досліджували тему «IT – як новітній ринок праці».
– Яким має бути новітній ринок праці? – поцікавилася у дипломованих конкурсантів. 
– В ідеалі, IT  – як новітній ринок праці – дозволяє будь-кому отримати ґрунтовні знання і гідну роботу; це – ринок, на якому об’єктивно оцінюються знання і не витрачається час на отримання формальних дипломів, а також не існує вікової і гендерної дискримінації, – охоче поділилися своїми науковими ідеями Ігор і Владислав.

Варто відзначити, що таку масштабну роботу Всеукраїнського рівня провела кафедра управління персоналом і регіональної економіки факультету економіки та управління Тернопільського національного економічного університету, яку очолює кандидат економічних наук, професор Євген Качан.

– Євгене Петровичу, що,  на Вашу думку, є  визначальним фактором економічного розвитку у XXI столітті?
– У XXI столітті визначальним фактором економічного розвитку є людські ресурси і їх найбільш фахова частина – персонал.

– Що дають досвідченим науковцям і управлінням проведення таких конференцій?
– Такі конференції дозволяють виявити резерви ефективного використання трудового потенціалу держави.

Слухаючи виступи студентської молоді, зрозуміла, що молодих науковців хвилює трудова міграція українців… Як гадаєте, чим можна зупинити відтік за кордон, зокрема, талановитої молоді?
– Якщо у нашій державі звертатимуть увагу на створення гідних робочих місць і платитимуть належно заробітну плату, то, я впевнений, що масштаби відпливу української робочої сили за кордон мінімізуються.
– Дай, нам, Боже…

Мене зацікавило, як журі опрацьовує студентські наукові роботи, надіслані на Всеукраїнський конкурс.

– Це дуже об’ємна робота, адже кожен член журі отримує майже 30 анонімних робіт, –  розповіла кандидат економічних наук, доцент кафедри менеджменту персоналу та адміністрування Національного університету «Львівська політехніка» Надія Любомудрова.

– Що було несподіваним у представлених на конкурс студентських наукових роботах?
– Креативні студенти придумували своє кредо – гасло, яке налаштовувало на тематику досліджуваної роботи. Хочу відзначити, що деякі гасла були надзвичайно цікаві, а теми – досить актуальні. І такі роботи здобули перші місця…

– Що вразило Вас у досліджуваних студентами темах?
– Багато новизни вразило мене, але у душі залишилася тема, де студенти досліджували рівень щастя, де показували своє  бачення на молодіжних ринках праці, де пропонували соціальну адаптацію мігрантів в умовах євроінтеграції… Теми сучасні. Багато було прикладних тем, які прив’язані до конкретного підприємства, що свідчить про співпрацю науки і практики. Хочу особливо відзначити актуальну тему «Потенціал молодих поколінь в економічній моделі міста» – чудова сучасна робота виконана на прикладі Вінниці, де зараз знаходиться Донецький національний університет  ім. Василя Стуса, і була прекрасно проведена її презентація.

– Чи брали до уваги члени журі екологічну ефективність досліджуваних тем студентських наукових робіт?

– Зважаючи на те, що всі ми живемо в екосистемі, звісно, членів журі, при обговоренні конкурсних робіт хвилювало питання, чи враховуються принципи екологічної ефективності в економічному просторі…

– Ось Ви прочитали-проаналізували усі довірені Вам конкурсні студентські наукові роботи, і… Які подальші кроки у виборі переможців?
– Із прочитаних відбираємо 25 відсотків найкращих робіт, автори яких запрошуються на Всеукраїнську конференцію, щоби вони захистили свої напрацювання під час виступів. І буває, що робота написана дуже добре, але студент не дуже добре виступив… А буває, що роботи написані добре, але у своїх виступах конкурсанти вкладають і знання, і душу, що робота набуває нового блиску і сяє перемогою.

– Пані Надіє, відчуваю, що, не зважаючи, на об’ємні завдання як для члена журі, Ви задоволені роботою науково-практичної конференції  II туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Управління персоналом і економіка праці».
– Я дуже задоволена роботою науково-практичної конференції  II туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Управління персоналом і економіка праці» і хочу відмітити високий організаційний рівень і кафедри управління персоналом і регіональної економіки, і факультету економіки та управління, і в цілому Тернопільського національного економічного університету, адже якщо ректор Андрій Крисоватий у своєму щільному графіку знайшов час, щоби особисто привіти учасників конференції і дати їм хороші настанови стосовно необхідності розвивати економічну науку в Україні, то це свідчить і про високий рівень заходу, і про повагу відомого у країні і за кордоном науковця до талановитої креативної студентської молоді, які роблять перші кроки у науці.

Україна таки має майбутнє! 

Розпитувала Марія Баліцька
головний редактор газети ТНЕУ «Університетська думка»
No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.