Факультет економіки та управління | Провідні фахівці Тернопільського обласного центру зайнятості прочитали лекцію для студентів факультету економіки та управління
350430
post-template-default,single,single-post,postid-350430,single-format-standard,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-1.7, vertical_menu_with_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Провідні фахівці Тернопільського обласного центру зайнятості прочитали лекцію для студентів факультету економіки та управління

Нещодавно студенти факультету економіки та управління ТНЕУ (групи ЕУП-41, ЕУП-42 та ЕУП-43) у рамках вивчення дисципліни «Ринок праці» взяли участь у лекційному занятті, яке організували на базі Тернопільського обласного центру зайнятості.

Цікаву й змістовну лекцію для майбутніх економістів прочитали провідні фахівці центру зайнятості – начальник відділу організації надання роботодавцям Косенко Наталія Василівна та начальник відділу організації сприяння працевлаштуванню Нікуліна Валентина Анатоліївна.

Спеціалісти розповіли про особливості й специфіку роботи центру зайнятості та зосередили увагу на питаннях техніки пошуку роботи, правилах складання резюме та на елементарних помилках, яких допускають ті, хто шукає роботу; ознайомили з інформаційними джерелами, де можна розмістити резюме та розповіли про автоматизовані термінали, які містять інформацію про наявні вакантні місця. Також майбутні випускники університету дізналися, що у центрі зайнятості є працівники, які за допомогою спеціальних методик, психологічних тестів сприяють професійному самовизначенню особистості. У свою чергу, самі студенти були активними, зокрема, ставили ряд цікавих та актуальних питань працівникам центру зайнятості: про можливість проходження практики в центрі зайнятості, HR-аналітику на ринку праці, можливість поєднання навчання та підробітку, як правильно презентувати себе на ринку праці, які якості сьогодні є найважливішими для сучасного студента.

Після цієї пізнавальної лекції студентам провели ознайомчу екскурсію центром зайнятості, зокрема, було представлено всі відділи і напрями їх діяльності, також розповіли принцип користування автоматизованими терміналами, звернули увагу на інформаційні дошки, де є HR-аналітика про навчальні заклади, у яких можна проходити спеціальні курси з підготовки, перенавчання та підвищення кваліфікації. Стіни центру зайнятості рясніють різноманітними гаслами, наприклад: «Роботу знаходить той, хто її шукає».

Екскурсія була корисною та пізнавальною для студентів. Молоді люди дякують фахівцям і сподіваються на подальшу співпрацю з  Тернопільським обласним центром зайнятості та мріють про якісне працевлаштування за фахом після закінчення навчання в університеті.

 

 

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.